Powered By Blogger

петак, 5. октобар 2012.

Близина Дечије недеље која се традиционално обележава почетком октобра месеца донела је ужурбаност у уобичајеној радној недељи.Дечју недељу започели смо израдом паноа под слоганом „Застани свете бар на тренутак да деца нађу слободан кутак!“.Уследила је посета предшколској установи „Наше дете“,где су ученици извели музичку нумеру „Луди летњи плес“, којом је школа „Мајур“ представљена на 5. међународном Чивијашком карневалу у Шапцу.Следећа активност била је припремање поклона у облику срцета и папирних корпица на којима су исписиване поруке пријатељства. Круна свега била је луткарска представа „Лек за душу“ коју су припремили ученици IV2 у част својим другарима из IV4. Уз музичку композицију „Другарство“, певали смо, играли и разменили поклоне. Позвали смо наше другаре из IV4 да нас пгледају представу „У земљи чуда“ коју ћемо премијерно за њих извести у децембру месецу, јер пријатељ је поклон који човек дарује самом себи.


Близина Дечије недеље која се традиционално обележава почетком октобра месеца донела је ужурбаност у уобичајеној радној недељи Основне школе „Мајур“.Слоган Дечје недеље био је: „Застани свете бар на тренутак да деца нађу слободан кутак!“Отворили смо је изложбом дечјих радова, а затим је уследила посета предшколској установи „Наше дете“, где смо извели музичку нумеру „Луди летњи плес“,којом је школа „Мајур“ била представљена на Међународном чивијашком карневалу у Шапцу.Следећа активност била је припремање поклона у облику срцета и папирних корпица на којима су исписиване поруке пријатељства.Круна свега била је луткарска представа „Лек за душу“ коју смо припремили у другарима из IV4. Уз музичку композицију „Другарство“,певали смо, играли и разменили поклоне. Позвали смо наше другаре да погледају нашу представу „У земљи чуда“ коју ћемо премијерно за њих извести у децембру месецу,јер пријатељ је поклон који човек дарује самом себи.

уторак, 2. октобар 2012.

Дечија недеља, посета фабрици „Comex“, донела је ученицима трећег разредa посебно задовољство упознавања са начинима производње штампаних флексибилних материјала за паковање прехрамбених и хемијских производа. Заменик генералног директора Рајко Прибиловић (уз присуство генералног директора Живорада Арсеновића, финансијског директора Данијеле Прибиловић и неколико директора различитих сектора),пожелео нам је топлу добродошлицу, изложивши план разгледања фабрике. Ученици су могли да виде различите материјале који се користе за припрему, еколошку производњу, различите послове који су радници обављали на машинама, што је све уско везано за градиво из предмета које они изучавају: Чувари природe, Природа и друштво и Од играчке до рачунара. На крају разгледања, послужени смо слаткишима и у знак сећања на данашњи сусрет сваки ученик је добио неколико врста амбалажa. Уверили смо се да су кућа добрих домаћина, отворених врата и широког срца. Обасули су душу сваког малог бића топлом добродошлицом и знатижељом испунили свако мало срце, спремно за нова сазнања.