Powered By Blogger

четвртак, 24. мај 2018.

Promocija školskog časopisa "Đački kutak" i dodela nagrada učenicima koji su osvojili jedno od tri mesta na Opštinskom,Okružnom i Republičkom takmičenju u kulturnom centru u Šapcu - Nastavničko veće OŠ "Majur",Majur nagrađuje: Katarinu ranković za osvojeno 1.mesto na Opštinskom takmičenju,1.mesto na Okružnom takmičenju i učešće na Republičkom takmičenju "Čitalići klikeraši";Todora Tufegdžića na osvojenom 1. mestu na Opštinskom,3. mestu na Okružnom takmičenju "Čitalići klikeraši";Nikolinu Nenadović na osvojenom 1.mestu na Opštinskom, 3.mestu na Okružnom takmičenju "Čitalići klikeraši";Lenu Bkić na osvojenom 2.mestu na Opštinskom takmičenju "Čitalići klikeraši;Helenu Isailović na osvojenom 1. mestu na Republičkoj smotri čitalaštva "Čitalići klikeraši";Emiliju Tofilović na osvojenom 2.mestu na Republičkoj smotri čitalaštva "Čitalići kreativci".Pohvaljene učenice na Republičkoj smotri "Čitalići kreativci":Dijana Mitrović i Isidora Milovanović.Čestitamo svima i želimo im puno uspeha! :)









Свети Ћирило и Методије (грч. Κύριλλος και Μεθόδιος, стсл. Кѷриллъ и Меѳодїи) су били браћа из Солуна, који су ширили писменост и хришћанство међу неписменим Словенима у Великоморавској кнежевини и Панонији. Својим радом они су помагали културни напредак Словена због чега су остали упамћени као „словенски апостоли“. Они су направили глагољицу, прво писмо Словена. Након њихове смрти њихови ученици су наставили њихов просветитељски рад. Православна црква их слави 24. маја. Код Руса, Украјинаца, Бугара, Македонаца, Словака и Чеха дан светих Ћирила и Методија је културни Дан словенске писмености и културе, а од 2018. је предложено да се као празник обележава и у Србији


субота, 19. мај 2018.

Министарство просвете,науке и тхнолошког развоја Републике Србије, Министарство културе и информисања Републике Србије, Педагошки завод Републике Српске, Друштво школских библиотекара Србије, Библиотека „Вук Карађић“Алексинац и ОШ „Вожд Карађорђе“Алексинац уз подршку Општине Алексинац – Републичка смотра – такмичење „Читалићи кликераши“ „Читалићи креативци“ – 1. место Хелена Исаиловић I/2, 2. место Емилија Тофиловић I/2, похвале: Дијана Митровић I/2, Исидора Миловановић I/2, Катарина Ранковић I/2.Све похвале организаторима,колегама који су излагали штандове,ученицима који су показали на који то начин Читалићи могу до неба стићи.Посебно се захваљујем родитељима на стрпљењу,вољи и подршци да ово такмичење испратимо до краја.